wat doen wij

Wij zijn bedreven in het maken van video-opnames en foto’s vanuit posities die normaal gesproken voor de mens niet bereikbaar zijn zonder de inzet van dure helikopters. Door het inzetten van een drone wordt de mogelijkheid geboden dit tegen een zeer aantrekkelijk tarief te realiseren. Zie onze voorbeeldfilms en foto’s elders op deze site.

U kunt het zo gek niet bedenken of wij kunnen het filmen maar natuurlijk zijn we ook gebonden aan de regels van de luchtvaart. Het is in principe niet toegestaan te vliegen met een drone buiten modelvliegvelden. Als een makelaar een drone koopt en gaat filmen boven een verkoopwoning riskeert hij daarmee een boete van €7800.00. Dat is wat veel mensen niet weten en wat ook niet vertelt wordt door de winkelier waar een drone aangeschaft wordt.

Er bestaan nog geen vergunningen voor het vliegen met een drone, echter worden wel ontheffingen afgegeven om beroepsmatig te vliegen. Daarvoor moet aan een behoorlijk aantal eisen worden voldaan. Zo moet de vlieger een bewijs van vliegbekwaamheid kunnen overleggen, moet de luchtwaardigheid van de drone beoordeeld zijn en moet natuurlijk de verzekering in orde zijn. Een en ander is na te lezen op  http://www.ilent.nl/Images/Informatiebulletin%20lichte%20onbemande%20luchtvaartuigen_tcm334-342963.pdf

Het bedrijven van luchtfotografie is sinds 2013 vrijgegeven door het ministerie van defensie, natuurlijk is dat ook met inachtneming van de privacy wetgeving.